Yağmurluk Nasıl Seçilmeli?

yağmurlu havada yağmurluk giymiş yağmur altında bekleyen insanlar , sahil spor farkı ile.

Yağmurlu havalarda, üzerinizde bir koruyucu olmazsa tüm kıyafetleriniz ıslanabilir. Bu kapsamda özellikle sonbahar ve kış aylarında, yağmurluk ve mont kullanımı ön plana çıkar. Bu yüzden yaptığınız kombine her zaman için bir yağmurluk veya mont ekleyebilirsiniz. Yağmurluklar ve montlar sizi yağmurdan koruyacak özel maddelerden tasarlanmış üst kıyafetleridir. Bu blog yazısında, yağmurluğunuzu veya montunuzu seçerken dikkat etmeniz gereken maddeleri inceleyeceğiz.

 

Yağmurluğun Fonksiyonu

 

Aldığınız yağmurluk veya mont su geçirecek mi? Bazı yerler, yeni alınan yağmurluk veya montların “su geçirmez” olduğu iddia ederler. Peki bu sözü edilenler gerçekten yağışlar için yeterince dirençli mi?  Nike montlar ve Nike yağmurluklar kumaşında bulunan su sızdırmama özelliğini kaybetmez. Bu özelliklerini kaybetmemesi için özenli bakım gerektirir. Yağmurluk veya mont alırken, kullanım gerçekleştirilecek olan hava durumu göz önünde bulundurulmalıdır. Nike yağmurluklar yağmurlu havalarda, Nike montlar ise daha çok karlı havalarda tercih edilebilir. Unutulmamalıdır ki, genel olarak yağmurlukların birçoğu “suya dayanıklıdır,” yazıları ile satılır, hafif yağışa dayanabilirler ancak sağanak yağmura karşı bir dirençleri yoktur. Nike montlar ve Nike yağmurluklar ile böyle bir sorun yaşamazsınız.

 

Yağmurluğun Konforu

 

Yağmurluk ve montlar kullanacak kişilere göre kategorize etmek gerekebilir. Nike bayan yağmurluklar, bayanların vücut ölçülerine daha uygun bir şekilde ve bel kıvrımı, omuz genişliği gibi özellikleri temel arak üretilmiştir. Bunun yanında, Nike erkek yağmurluklar ise erkek kullanıcıların sırt genişliği, kol uzunluğu ve üst vücut uzunluğunu temel alır. Nike montlar ve Nike yağmurluklar, normal beden ölçülerinden bir beden büyük alınırsa, kazak veya polarlar ile de kullanım sağlanabilir.

 

Öte yandan, bir yağmurluk sizi terletir mi? Bu sorunun yanıtını yağmurluğun materyali ve yağmurluğu kullanacağınız aktivite belirler. Su geçirmez ve hava kanalları ile nefes alabilen kumaş teknolojileri, aktiviteler esnasında giyildiğinde yağmurluklar konforlu şekilde aktivite yapılmasını sağlar. 

 

Yağmurluklar ve montlar sizi yağmurdan koruyacak özel maddelerden tasarlanmış üst kıyafetleridir.Sizde henüz seçim yapmadıysanız www.sahilspor.com adresini ziyaret edebiilirsiniz.

 

Yağmurluğun Kalitesi

 

“Sert kullanım esnasında herhangi bir zarar ortaya çıkar mı?” sorusu hepimizin merak ettiği bir diğer konudur. Bu konuda da yağmurluğun materyali önemlidir. Yüzey kumaşlarında değişik ağırlıklar veya üreticilerin sık sık sağlamadığı ve adı fazla bilinmeyen bir tür olan denye mevcuttur. Yaygın ağırlık 70-80 denye (70D-80D) olmasına rağmen, dış giyim kumaşları 10D-15D (ufak beden) ve Nike erkek yağmurluklar 440D-450D (geniş beden) arasında değişiklik gösterebilir. 

 

Yağmurluğun Görüntüsü

 

“Bu yağmurluğu giyersem şık durur muyum?” sorusu birçok kadının merak ettiği bir sorudur.  Kadınların seçtiği kıyafetlerde öncelik olarak baktığı şeylerden biri olan görünüş maddesi,  Nike kadın yağmurluklar şık tasarımları ile göz doldurur. Nike montlar ve Nike yağmurluklar yürüyüş ve spor aktivitelerinde de kullanılabilir. Hafif yapısı, kolay taşınabilirliği ve sırt çantanızın askılarına engel olmayan onları kapatmayan cep yerleşimini amaçlar. Daha günlük şehir dışı seyahatlerinizde ve şehirde günlük kullanıma yönelik yağmurluklar ise tam kesime ve daha fazla cep seçeneğine sahiptir.

 

Yağmurluk ve Mont Fiyatları

 

Yağmurluk fiyatları ürünlerin imalat aşamasında kullanılan materyallerin türüne göre farklı seviyelerde belirlenir. Kullanılan malzemenin yanı sıra verilen işçilik emeği de fiyat üzerinde etkisi olan unsurlar arasında yer alır. En yeni teknolojiye sahip yağmurluklar genellikle su geçirmez/hava alabilen laminant içerir, özenle tasarlanır, dikilir ve koruyucu güneşliklerinden fermuarların başlıklarına kadar özenli ve detaylı bir çalışma gerektirir. Olası sağanak yağışlarda düşük fiyatlı yağmurluklardan sizleri korumasını beklemeyin. Fiyat performans açısından Nike montlar kaliteli yapıları ile ön plana çıkar.

 

Sizde spor tarzda giyinmeyi seviyor ve yağmurluk almayı düşünüyorsanız www.sahilspor.com ürün gamında yer alana onlarca farklı erkek yağmurluk modeli ve kadın yağmurluk modeli arasından beğendiğiniz bir ürünü hemen sipariş verebilirsiniz.

Etiketler: .
Şubat 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR