Yüksek Performans İçin Uygun Krampon Seçimi

yeşil saha da siyah halısaha krampon ayakkabı ile futbol oynamak.

Futbol, birçok duyguyu aynı anda farklı tutkularla yaşatan bir spor dalıdır. İzlemenin yanı sıra, oynamaktan da keyif alan kesim oldukça fazladır. Bu yüzden halı saha kramponlarına olan ilgi yüksektir. Yeşil sahada topun peşinden koşarken ayaklarınızın rahat etmesi gerekir. Bu yüzden doğru krampon seçimi hassas bir noktadır. Krampon ayakkabı modelleri arasından size uygun olanı tercih ederek maçın kaderini değiştirebilirsiniz!

 

Doğru Krampon Seçimi Neden Önemlidir?

 

Yapacağınız halısaha maçlarında, takımınıza destek olurken önemli olan futbol yeteneklerinizdir. Ancak bu becerinize ek olarak yüksek performans gösterebilmeniz için halı saha krampon modellerinden kendinize uygun olanı tercih etmelisiniz. Sürekli hareket halinde olmanızı gerektiren maç esnasında ayağınızın rahatlığı oldukça önemlidir. Ayrıca topa vururken ayağınızın hasar görmemesi de seçeceğiniz krampon ayakkabı modeline bağlıdır.

 

Halı saha krampon modellerinde seçim yaparken ayakkabının dış yüzeyinin sertliği, kişinin zevki ve saha tipine dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca çivili kramponların taban kısmında yer alan çiviler, sahada kayma, düşme sonucunda oluşabilecek sakatlanmaların önüne geçmeye yarar. Farklı hayvanların derilerinden üretilen kramponlar, ufak detaylarla birbirlerinden ayrılır. Krampon erkek modellerinde bu detayları ayırt ederken sizin zevkiniz önemlidir.

 

Krampon Seçimi Yaparken Hangi Noktalar Göz Önünde Bulundurulmalıdır?

 

Kendiniz, çocuğunuz veya sevdiğiniz birine hediye etmek için halısaha krampon arayışına girdiyseniz öncelikle bütçenizi belirmelisiniz. Ayakkabı almadan önce bütçeye karar vermek en önemli adımdır. Örneğin nadiren gidilecek halısaha maçları için alınacak kramponun çok yüksek fiyatlara sahip olması gerekmez ancak profesyonel olarak kullanacaksanız bu durum tam tersi olur.

 

Bütçe belirlemesini gerçekleştirdikten sonra kramponun hangi zeminde kullanılacağına karar vermeniz gerekir. Çünkü seçeceğiniz krampon tabanı, kullanacağınız zemine uygun olmalıdır. Bu aşamaları gerçekleştirdikten sonra kendinize alacağınız kramponun, deri mi yoksa sentetik mi olmasını istediğinizi sormalısınız. Sorunun cevabını bulduktan sonra yapmanız gereken tek şey istediğiniz rengi seçmek olur.

 

Çeşitli renklere ve modellere sahip bütçenize uygun krampon ve halısaha kramponlar için sahilspor.com ’u ziyaret edebilirsiniz.

 

Halı Saha Krampon Temizliği Nasıl Yapılır?

 

Kullandığınız halı saha kramponlarını daha uzun ömürlü hale getirmek için bakımını yapmanız gerekir. Ayakkabınızın ömrünü uzatacak bu bakım için öncelikle maç sonrası kramponlarınızı birbirine vurarak fazlalıklardan kurtulmalısınız. Daha sonra ise kramponun taban kısmına yapışmış olan fazlalıkları temizlemeniz gerekir. Bunun için yumuşak kıllı bir fırça kullanabilirsiniz. Ayrıca krampon temizliğini başarılı bir şekilde gerçekleştirmek için özel olarak üretilen aletlerden de yardım alabilirsiniz.

 

Ayakkabınızda yer alan fazlalıklardan kurtulduktan sonra bir temizleme solüsyonu ile kramponunuzu fırçalamaya başlayabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra ayakkabınızı temiz su ile temizleme solüsyonundan arındırabilirsiniz. Ardından kağıt havlu yardımıyla kramponunuzu kurulamayı unutmamalısınız!

 

Rahatlık Başarıyı Getirir!

 

Bir ayakkabıya yalnızca güzel olduğu için sahip olmamalısınız. Aradığınız kriterleri sağlayan bir ayakkabıyı bulduğunuzda güzellik ön plana çıkmalıdır. Sahada göstereceğiniz yüksek performans ayaklarınızın rahat etmesine bağlıdır. Ayaklarınız rahat ettikten sonra göstereceğiniz performans size mutlaka başarıyı getirir. Elde edeceğiniz başarı ise sizi halısahalar için vazgeçilmez yapar.

 

Krampon halısaha için vazgeçilmez bir ögedir. Yapacağınız maçlar için tam prof krampona ihtiyacınız olmasa dahi orijinal krampon kullanmak sizi bulunduğunuz noktadan daha iyi bir yere taşır. Futbol krampon modelleri yalnızca erkekler için değildir.

 

Erkek krampon modellerinin yanı sıra kadın krampon modelleri de bulabilirsiniz. Bilekli krampon, çoraplı krampon gibi farklı modellere de göz atabilirsiniz. Çocuk krampon ayakkabıları da çocuğunu futbola yönlendirmek isteyen ebeveynler için vazgeçilmezdir.

 

Ucuz krampon arayışındaysanız krampon fiyatlarına göz atmak için sahilspor.com ’u ziyaret etmeyi unutmayınız!

Etiketler: .
Temmuz 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR