Kilo Vermek İçin 7 Neden?

Kilo vermek ve zafflamak için ideal boy kilo ölçme aletleri ve bilgler spor mağazasında.

Kilo vermek genellikle estetik görünümün kaybedilmeye başlanmasıyla bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmış olsa da pek çok rahatsızlığı iyileştirmede de önemli bir etkendir. Daha sağlıklı bir yaşam sürmek, yıllara meydan okuyarak fit bir görünümle her zaman zinde hissetmek için kendinize güçlü sebepler belirlemelisiniz. Belirlediğiniz güçlü nedenler sizi bu yolda sabit tutarken yeni bir hayata başlangıç yaptırarak doğru bildiğiniz yanlışlardan da sizi kurtaracaktır. Aşağıda sizin için ilham olabileceğini düşündüğümüz nedenler yepyeni bir hayata adım atmada işinize yarayabilir.  Peki neden kilo vermelisiniz? İşte sizi ikna edecek 7 neden.

 

Sizde bir spor mağazasından daha fazlasını bekliyorsanız www.sahilspor.com web sayfamızı ziyaret edin sevdiklerinize ve kendinize spor da kaliteyi tercih edin.

 

1-    Yeni Bir Yaşama Merhaba Demek İçin

 

Zayıflamak yoluna çıkarken öncelikli amacınız mutluluğu elde etmek ya da gördüğünüz bir modelin kilosuna ulaşmak olmamalıdır. Bu düşünceyle çıktığınız yolda belki kilo verebilirsiniz ama verdiğiniz kilolar kısa sürede size geri dönebilir. Kilo vermek ile amacınız, “Nasıl kilo verilir” sorusuna artık ihtiyaç duymayan, ideal kiloya ulaşmış, artık böyle bir sorundan kurtulmuş bir birey olarak hayat sürmek olmalıdır. Böylelikle mutluluğun bir bonus olarak kendiliğinden yaşamınıza girmeye başladığına şahit olacak, kilo vermek sırasında da oluşabilecek stresi engellemiş olacaksınız.

 

2-    Hafif Bir Vücut İle Daha Aktif Bir Yaşam İçin

 

Yiyeceklerin çekiciliğini artırdığı, buna karşın doğal ve sağlıklı yiyeceklere erişimin azaldığı günümüzde kilo almak inanılmaz şekilde kolaylaşır hale gelmiştir. Bu durumu göz önünde bulundurduğunuzda kilo vermedeki bir diğer neden, zinde, güçlü ve boya göre kilo almış bir vücuda sahip olabilmenizdir. Böylelikle kilolu iken size zor gelen aktiviteler, artık hafiflemiş bir vücut ile zevkle ve kolaylıkla yaptığınız aktiviteler haline gelecektir. Emin olun kilo verdikçe daha hafif hissedeceksiniz.

 

3-    İstediğiniz Kıyafeti Giyebilmek İçin

 

Pek çok kişi için kilo vermede güçlü sebeplerden biri de istediği kıyafeti bedenine uygun kolayca bulmaktır. Daha fazla giysi seçeneği ile fit görüntünüzü rahatlıkla sergileyebilirsiniz. Her ne kadar bir eşofman, bir tişört giymek kendinizi rahat hissettirse de sevdiğiniz kıyafetlerinizi en ideal bedende giymek moralinizi fazlasıyla yükseltecektir. İdeal boy kilo hesabı yaparak, boyunuza göre olmanız gereken kiloda kalarak modayı gönlünüzce takip edebilir, beğendiğiniz her kıyafete her an ulaşabilirsiniz.

 

4-    Özgüveninizi Artırmak için

 

Kontrolsüz kilo artışı ile günden güne sağlığını kaybeden bir vücut, psikolojik olarak içten içe yıkıcı sonuçlar da doğurabilir. Kilo vermek düşüncesini uygulamaya koymaya başladığınız andan itibaren kendinizde gördüğünüz müthiş değişimin özgüveninize etkisine de tanıklık etmiş olacaksınız. Yeter ki bu yola bilinçli çıkın. Öncelikle her kişiye göre kilo hesaplama kilo vermek durumlarının farklı olduğunu bilmeniz çıkacağınız yolda çabuk pes etmemenizi sağlayacaktır. 

 

5-    Sağlıklı Bir Yaşam Ve Zinde Bir Hayat İçin

 

 

Kilosu fazla olan bir vücutta, şeker, tansiyon, kalp rahatsızlıkları, karaciğer yağlanması gibi pek çok hastalıkla karşılaşma riski kilosu ideal olan bir vücuda göre daha fazladır. Sağlığına önem veren bir birey ideal kiloda kalmayı amaçlar. Bu konuda her zayıf insanın sağlıklı, her kilolu insanın da sağlıksız olduğu ile ilgili kafa karışıklığını gidermek gerekir. Bu kafa karışıklığını gidermek için vücut kitle endeksini yani ideal boy kilo hesaplama yöntemini kullanabilirsiniz. Çok farklı hesaplama yöntemleri içeren bu ölçümlerle kilo boy endeksi belirlenmesinde en sağlıklı sonuç için, bir uzmandan yardım almalısınız. Sağlıklı bir yaşam için ideal kilonuzda kalmaya özen göstermelisiniz.

 

6-    Uzun Ömürlü ve Daha Genç Bir Yaşam İçin

 

Sevdiklerinizle ve çocuklarınızla beraber yılların tadını çıkararak yaşayacağınız uzun bir ömrün hayali, kilo vermek için iyi bir neden olabilir. Torunlarınızla hatta büyük torunlarınızla vakit geçirecek kadar sağlıklı olmak ve çok çok uzun bir süre hayatta istediğiniz şeyleri yapmak güdüsü, kilo vermek için hemen harekete geçmenizi sağlayacak güçlü bir amaçtır. Böyle güçlü bir amaçla yola çıkarken günlük ihtiyacınız olan kalori hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Öncelikle, 1 kilo kaç kalori eder sorusunun cevabı ile zamana yayılmış bir kilo verme sürecini başlatmalısınız. Böylelikle hızlı kilo vermek yerine belli periyotlara yayılmış bir kilo verme süreci ile daha sağlıklı bir yöntemle daha uzun yaşayabilirsiniz.

 

7-    Rol Model Olmak İçin

 

Kilo verme kararı alırken bir başkası gibi fit olma fikrinden çok rol model olma amacında olmanız sizi hedefinize daha çabuk ulaştıracaktır. Etkileyici olmak her şeyden önce söylemekten çok yapmakla ilgilidir. En değerliniz olan çocuklarınıza sağlıklı beslenmeleri konusunda vereceğiniz en güzel öğüt,  ideal kiloda olan vücudunuz ile yıllara meydan okuyan görüntünüzün verdiği mesajdır. Sağlıklı beslenen, bakımlı ve kilosu yerinde anne ya da baba figürü çocuklarınıza iyi bir rol model olacaktır. 

 

Kilo vermek fikri size başlangıçta zor gibi gelse de her zaman geçerli nedenlerle emin olun bu süreci kolaylıkla geçirebilirsiniz. Kilo verme yöntemleri içerisinde spor en etkili yöntemlerden biri olarak ideal kilonuzu korumanıza yardımcı olur. Sporu bir yaşam tarzı haline getirmek için size uygun bir spor ayakkabısı, rahat edebileceğiniz bir spor kıyafeti ve spor esnasında gerekli ekipmanlara sahip olmanız oldukça önemlidir. Gerek evinizde gerekse açık havada yapacağınız spor aktiviteleri için gerekli olan tüm ihtiyaçlarınızı renk, beden, model seçenekleriyle www.sahilspor.com adresindeki spor giyim kategorisinden seçebilir, dilediğiniz ürünü satın alabilirsiniz.

Etiketler: .
Mayıs 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR