Voleybol Malzeme Seçiminde Bunlara Dikkat Edin

voleybol sahasında,voleybol oynayan erkek voleybol oyuncusu, sahilspor farkı ile.

Her geçen gün ilgi gösterilen bir spor dalı olan voleybol kazanılan başarılarla birlikte artık sadece kadın voleybol oyunu algısından çıktı. Kısaca voleybolu özetlemek gerekirse; file ile ikiye bölünmüş bir alanda iki takımın kendi aralarında oynadığı ve kıyasıya rekabetin geçtiği bir spor dalıdır. Tek bir takımda 6 kişi bulunur. Fakat bu sadece profesyonel oyunlarda geçerlidir.

 

Sokakta, plajlarda, okullarda, özel spor kurslarında bol bol oynanan voleybol hem çocukların hem de yetişkin bireylerin spor aktivite ihtiyacını bolca karşılamaktadır. Her sporda olduğu gibi voleybol da birtakım malzemelerin olması gerekir. Özellikle voleybol ayakkabısı, voleybol dizliği, dirseklik, voleybol topu bu malzemelerin başında gelir. Bu alanda kendini kanıtlamış olan ASICS markası kendi adını taşıyan asics voleybol ayakkabıları üreterek dünyanın dört bir yanına voleybol severlere voleybol ayakkabısı ulaştıran firmalardan biridir.

 

Zemine bağlı olarak seçeceğiniz ayakkabı tarzının da değişeceğini lütfen unutmayın. Okul ve özel spor salonları gibi epoksi kaplı zeminlerde tabanı daha yumuşak ayakkabılar tercih etmelisiniz. Sokak, okul bahçesi gibi beton ve tırtıklı zeminlerde kaymayan zemin tutuşu güçlü voleybol ayakkabıları tercih etmelisiniz.

 

Voleybol İçin Dizlik ve Dirseklikler ile Güvenliğinizi Sağlayın

 

Birçok kişi spor aktivitesi yaparken oldukça fazla eğlenmektedir. Fakat uzaktan güvenli gözüken spor aktivitelerini yapan kişi eğer yeterli önlem almadıysa ciddi zararlar görebilir. Voleybol da heyecanlanıp, anın akışına kendinizi bırakıp toplara yetişmek için kendinizi bir o yana bir bu yana atabilirsiniz. Bu oldukça normaldir fakat bunları yaparken voleybol dizlikleri giymeyi unutmamalısınız. Bu dizlik materyalleri sizi düşme sonucu oluşan darbelerden koruyacak ve vücudunuzun zarar görmesini engelleyecektir. Dizlik konusunda da, tıpkı ayakkabı daki gibi en güvenilir marka olan asics voleybol dizlikleri tercih edilebilir. Üstelik dizlikler sadece kadın dizlikleri değil, erkeklere uygun boyut ve kalınlıklarda erkek dizlikleri olarak da üretilmektedir. Dizlik dışında dirseklerinizi koruyacak dirseklik materyalleri  de giymeyi unutmazsanız voleybol, oldukça güvenli bir aktivite olur.

 

Voleybol Ayakkabınızı Özenli Seçin

 

Yazımızın başında bahsettiğimiz gibi voleybolu artık sadece kadınlar oynamıyor erkeklerde bu spora büyük ilgi göstermektedir. Unisex bir spor haline gelen voleybol, iki tarafın da başarıları sayesinde oldukça ilgi duyulmaktadır. Kadın sporcuların aksine erkek sporcuların kullandığı malzemeleri daha farklı olmaktadır. Örneğin erkek voleybol ayakkabısı kadın voleybol ayakkabısı modeline göre daha büyük ve tabanı ağırlık farkından dolayı daha kalın üretilmektedir. Ayrıca erkek dizlik malzemeleri poliüretandan üretilmektedir. Poli üretan kaymaz özelliği sayesinde yerle temas ettiği zaman sporcuya hareket özgürlüğü tanımaktadır.

 

Voleybol Oynarken Nefes Alabilir Spor Kıyafetlerini Tercih Edin

 

Voleybol müsabakalarında çok fazla hareket gerçekleştiği için sporcuların terlemesi kaçınılmazdır. Bu yüzden voleybolcular için üretilen kıyafetlerin ince, vücuda yapışmayan fakat çok da bol olmayan fazla hava kanalı bulunan tarzda kıyafetler olması gerekir. Bunun nedeni terin vücuttan hızlı bir şekilde dışarı atılıp maç esnasında daha hızlı yorulmalarının önüne geçilir. Puma, Adidas ve Nike gibi dünyaca ünlü markalar birçok voleybol takımına sponsor olmuş ve hepsine özel sporcu tshirt modelleri üretmektedirler. Normal satın alımlarda biraz pahalı olsa da spor tutkunlarının hayır diyemeyeceği bu sporcu tshirt modelleri günümüzde oldukça revaçta. 

 

İster profesyonel bir sporcu olun isterseniz amatör bir voleybol tutkunu her şartta kaliteli ve uygun voleybol malzemelerine gereksinim duyarsınız. Doğru malzeme seçimi hem yaptığınız spordan aldığınız keyfi hem de performansını artırır. Siz de ihtiyacınız olan kadın voleybol malzemesi ve erkek voleybol malzemesi için https://www.sahilspor.com ’ u hemen ziyaret edebilirsiniz.

 

Etiketler: .
Mart 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR