Şapka Nasıl Yapılır?

yeşil renkli şapkası ile şapka yapımını simgeleyen kız sahilspor da.

Kıyafetlerin önemli bir parçası olan şapkalar, ufak bir dokunuşla stilinizi spordan klasiğe, retrodan boheme, asilden hip-hop’a taşır. Peki şapka kombinleri için kendiniz şapka tasarlamaya ne dersiniz? Gelin şapka nasıl yapılır birlikte öğrenelim.

 

Şapka Yapımı Sırasında Kullanılan Malzemeler

 

Hayalinizdeki şapka modelini ortaya koyarken kullanılan malzemelerin doğru ve kaliteli seçilmesi oldukça önemlidir. Ayrıca şapka yapımı sırasında kullanılan teknikler de ortaya güzel bir ürün çıkmasında büyük rol sahibidir. Şimdi gelin şapka yaparken ne gibi malzemelere ihtiyacınız olabilir bir göz atalım;

 

- Şapka Blokları

 

Şapka yapımı söz konusu olduğunda mükemmel ürünü oluşturmak için en basit ekipman parçası şapka bloğudur. Bloklar ahşap veya alüminyum malzemeden yapılır ve şapkayı şekillendirmek için kullanılır.

 

- Buharlı Ütü

 

Bloklama işlemi sırasında kumaşa baskı yapmanın yanı sıra, kumaşları bloke etmeden önce buharlamak için buharlı ütü kullanılabilir. Buharlı ütü, birden fazla kullanım alanına sahip çok yönlü bir araçtır. Modern buharlı ütüler hızlı ısınır ve kumaşları bloke etmek, ara yüzeyleri birleştirmek için yüksek miktarda buhar sağlar.

 

- Terzi Kaseti

 

Şapka yapımı söz konusu olduğunda doğru ölçüm oldukça mühim olduğundan, terzilerin kullandığı tarzda düzgün bir banda ihtiyaç vardır. Bir bandın yanı sıra, çizgi çizmek ve kumaşları keserken faydalanmak için bir dizi metal ve plastik cetvele de ihtiyaç olacaktır.

 

- Kumaş Makası

 

Kumaş makası başarılı kesimler için iyi seçilmesi gereken bir malzemedir. Düzenli olarak birçok farklı türde malzemenin kesileceği yerlerde, birkaç çift kumaş makası almak doğru bir tercih olacaktır.

 

- Dikiş Araçları

 

Şapka yapımı için çok fazla dikiş gerekir. En doğru tasarım için iyi bir dikiş aleti ve ekipmanı oldukça önemlidir. Bu noktada ihtiyaç duyulan malzemeler; çeşitli iğneler, terzi tebeşiri, pimler, hızlı ayırma, pense ve tel kesiciler, çekme pimleri, makine dikiş iğneleri ve bir dizi ipliktir.

 

- Hatstand ve Dolly

 

İyi bir şapka sehpası, şapka tepesinin düzgün bir şekilde desteklenmesini sağlar. Oval köpük şekline sahip şapka standları iş görecektir. Keten dolly kafaları ise şapka üzerinde doğru bir çalışmaya devam edilmesini sağlayacaktır.

Yukarıdaki araç ve gereçler temin edildiği takdirde şapka yapımı doğru ve uygun şartlarda gerçekleştirilebilir.

 

Kendiniz Tasarlayabileceğiniz Şapka Modelleri

 

 

1-Peçeli Şapkalar


Peçeli şapkalar, şapka modelleri arasında her daim asil ve şık görünmenizi sağlayan bir modeldir. Şapkaların üzerindeki peçe detayı sayesinde dikkatleri gözlerinize çekebilirsiniz. 


2-Kovboy Şapkalar


Havalı tarzı sayesinde birbirinden şık şapka kombinleri ortaya çıkaracak bir türdür.

 

3-Havuzda Şapka Trendi


Havuz şapkaları retro etkisi ile süslenmiş, renkli taş ve mücevherlerle kaplanmış, dikkat çekici bir şapka türüdür. Kulakları kapatan ve su içinde de kullanılabilen bu şapkalara tatil valizlerinde yer verilebilir.


4-Hasır Şapkalar


Zarif ve kullanışlı modellerdir. Zahmetsizce şık ve modern görünmenin sırrını saklarlar.  


5-Panama ve Kova Şapkalar


Hafifliği, dayanıklılığı, esnekliği ve rahatlığı ile dünya çapında ünlü olan Panama şapkalar; dokumak için kullanılan malzemeleri sayesinde oldukça kıymetlidir. Rahatlığı, şıklığı ile geçmiş dönemlere damga vuran kova şapkaları ile modern kombinler yaparak modaya ayak uydurulabilir.

 

6-Spor Şapka


Spor esnasında baş bölgesinden kaybolan ısıyı önlemek için kullanılabilecek ve genellikle bere şeklinde tasarlanmış spor şapka çeşitleri, birçok spor faaliyetinde rahat parçalar ile kombinlenerek kullanılabilir.

 

Kendi şapkanızı tasarlarken hazır şapka modellerini incelemeyi de değerlendirebilirsiniz. Birbirinden farklı ve işlevsel şapka modellerine göz atmak için sahilspor şapka kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: .
Nisan 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR