Çocuk Spor Ayakkabısı Seçiminde Faydalı Bilgiler

kırmızı beyaz çocuk spor ayakkabısı giyen iki çocuk sahilspor da.

 

Günün koşturmasını, yorgunluğunu en çok hisseden yer hiç kuşkusuz ayaklarımızdır. Özellikle çocuklarınız için günlük yaşantısında ve spor aktivitelerinde ayaklarına uygun çocuk spor ayakkabısı seçen ebeveynler çocuklarının daha az yorulmasını sağlar ve olası ayak ağrılarını en aza indirirler. Fakat günümüzde birçok ebeveyn çocuk spor ayakkabı seçiminde ayakkabıların rahatlıklarından çok dış görünüşüne ve popülerliğine bakarak satın almaktadırlar.Bu çocuklarınızın günlük yaşantısında ayak sağlığına ve dolaylı birtakım sorunlara yol açabilir. Özellikle günlük yaşantısında fazla aktif bir çocuğa sahip ebeveynler doğru çocuk spor ayakkabı modeli seçemezlerse çocuklarda kalıcı zararlara yol açabilir.


Ayak Yapısına Göre Spor Ayakkabı Seçin


Ayağınıza her ayakkabı olmayabilir bunun nedeni ayak yapınızdan kaynaklıdır. Bu ayak yapıları; nötr kemerli ayaklar, alçak kemerli veya düz ayaklar, yüksek kemerli ayaklar olmak üzere 3 çeşittir. Bir de halk arasında sıklıkla kullanılan taraklı ayak yapısına sahip kişilerin kendi ayak yapısına göre ayakkabı seçmeleri oldukça önemlidir. Ayak yapısına göre ayakkabı seçimi sadece yetişkinler için geçerli değildir. Çocuklarında ayak yapıları değişkenlik gösterebilir ve yetişkinlere göre daha hareketli olan çocuklar için çekilmez ağrı ve acılara yol açabilir. Daha doğru bir seçim yapmak için web sitemizdeki çocuk spor ayakkabı modellerini inceleyebilirsiniz.


Bol Hava Akışı Olan Spor Ayakkabı Tercih Edin


Aslında üzerinde durulması gereken en önemli konulardan biri hava akışına sahip çocuk spor ayakkabı modelleridir. Günümüzde buna pek fazla dikkat edilmemektedir. Çocuklar için seçilen spor ayakkabılarında görsellikten çok ayağın içinde rahat etmesi ve bolca hava alması dikkate alınmalıdır. Ayrıca ayakkabının üzerinde gereksiz ayrıntı bulunmamalıdır. Çünkü bu ayakkabıyı olduğundan daha ağır yapacak ve çocukların rahat hareket edebilmesini kısıtlayacaktır. Özellikle Nike çocuk spor ayakkabısı konusunda oldukça dikkatli ve özenli ayakkabı üretmektedir. 


Her Zaman Spor Ayakkabı Ucunda Pay Bırakın


Genellikle çocuk spor ayakkabı modelleri ve yetişkin spor ayakkabı modellerinin bedenleri günlük yaşantımızda ve iş hayatımızda kullandığımız ayakkabı bedenlerinden farklıdır. Bunun sebebi hem kalıplarının farklı olması hem de fazla detayın bulunmamasıdır. Bu yüzden almaya karar verdiğiniz çocuk spor ayakkabıları normal ayakkabı bedenlerinden biraz büyük olmalıdır bu sayede çocuklarınızın ayakları spor ayakkabının içinde daha rahat edecektir.


Spor Ayakkabı Modellerini Çorap ile Deneyip Alın

 

Çocuğunuza ayakkabı veya bot alırken mutlaka çorap giydirerek deneyin. Aksi taktirde çoraplı kullanım sırasında ayakkabı rahatsızlığa neden olabilir. Ayrıca ayakkabıyı çocuğunuza giydirirken sorun yaşayabilirsiniz. Bununla birlikte spor ayakkabısı giyerken doğru çorabı seçtiğinizden de emin olmalısınız. Çok kalın olan termal çoraplar veya ayakkabı çorabı denilen ince, naylon çoraplar yerine, bilek çorabı, soket çorap tercih edebilirsiniz.Çorap seçimi için www.sahilspor.com web sayfamızı ziyaret edebilir çocuklar için seçeceğiniz çorap modellerine bakabilirsiniz.

 

Çocuk Spor Ayakkabı Seçerken Bağcıklardan Kurtulun

 

Spor esnasında açılan bağcıkları kimse sevmez bu yüzden alınan spor ayakkabıda bağcık sayısı en aza düşürülmeli hatta mümkünse bağcıksız ayakkabı seçilmelidir. Çocuk spor ayakkabılarında genellikle bu seçenek çok azdır bu yüzden onlarda cırt cırtlı ayakkabı denilen bağcık modeli vardır bu bağcık modeli çocukların ayakkabılarını daha rahat bağlamasını ve hareket esnasında bağcığın açılıp olası kazalara sebebiyet vermesini engeller. Çoğunlukla erkek çocuk spor ayakkabılarında bu tarz bağcıksız spor ayakkabı modellerine rastlanmaktadır.

 

Çocuk spor ayakkabı modelleri arasından doğru ayakkabıyı seçmek için yukarıda ifade edilen konuları göz önünde bulundurabilirsiniz. Bu sayede çocuk spor ayakkabısı kategorisinde yer alan ürünlerden çocuğunuz için en doğru seçimi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Etiketler: .
Ocak 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR