Baştan Sona Bere Yapım Süreci

örme bere ile ısınan genç çiftler sahilspor aksesuarlarıyla.

Bere, yüzlerce yıldır var olan, günümüzde de sıklıkla kullanılan oldukça şık bir aksesuardır. Birbirinden çeşitli yuvarlak, düz şekillere sahip bu şapka türü, geleneksel olarak tercih edilebildiği gibi modern çizgilerle de uyum sağlayabilir. Birbirinden çeşitli bere örneği modelleri farklı gereksinimleri karşılamak üzere imal edilir.  Bir kısmı kumaşla yapılabildiği gibi bir kısmı da direkt örülebilir. Hem geçmişte hem günümüzde sıklıkla kullanılan bu tarz parçaların yapım süreci de kendisi kadar eşsizdir.

 

Sizde web sitemizi ziyaret ederek bere, şapka, polar, eldiven, boyunluk ve daha fazla çeşitlerimizi https://www.sahilspor.com/aksesuar-452 sayfasından inceleyebilirsiniz.

 

Bere Nasıl Örülür?

 

Berenin örülme stili yeni başlayanlar için her ne kadar karmaşık gözükse de aslında oldukça basittir. Bere nasıl örülür sorusunun cevabı; basit ve yeni başlayanlar için oldukça idealdir. Gereken tek teknik, örmek, ters çevirmek ve iki dikişi birlikte örmektir. Bununla birlikte kullanılan yün ipliği ve iğneler de hızlı bir şekilde bitirmek için yeterince kalın olmalıdır.

 

Birbirinden çeşitli bere modelleri, genç ve yetişkin bedenlere uygun olarak örülebilir. En ideal baş ölçüleri 17.75 inç (45 cm) ila 23.6 inç (60 cm) arasında olup baş çevresine uyacak kadar esnek bir sonuç çıkmasını sağlamaktadır.

 

Yün ve Şiş Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 

Bere örmek için en önemli malzemelerden ikisi yün ve şiştir. Yün ve şiş seçiminiz ne kadar doğru ve mevsime uygun olursa, sonuç olarak elde edeceğinin bere örneği o kadar doğru olacaktır. Bere örmek için en önemli malzemelerden ikisi yün ve şiştir. Yün ve şiş seçiminiz ne kadar doğru ve mevsime uygun olursa, sonuç olarak elde edeceğinin bere örneği o kadar doğru olacaktır.

 

Burada en önemli nokta; kullanılan yün ve şişin birbiri ile uyumudur. Seçilen yün ince ise, şiş de buna bağlı olarak doğru orantıda olmalıdır. İnce bir yün ile kullanılacak şiş sayısı ile kalın bir yün için kullanılması gereken şiş sayısı çok ciddi değişkenlik gösterir. Genel bir numara vermek gerekirse, bere modelleri bayan için tercih edilecek 5 numara şiş; bere modelleri erkek için örülecekse de 6 numaralı şiş tercih edilmelidir.

 

Tek bir bere örmek isteniliyorsa, tek bir yün kullanmak yeterli olur. Bereler yün ile örülen aksesuarlar olduğu için, genelde alın ve baş bölgesinde kaşıntıya sebebiyet verebilir. Bunun önüne geçen bere örneği tasarımları için seçilen yünün doğru bir karışım olması oldukça önemlidir. Bu noktada yapılması gereken saf yün tercihlerinden uzak durmaktır. Bunun yerine daha yumuşak yapılı yünler seçilebilir.

 

https://www.sahilspor.com/ web sitesinden tüm sevdiklerinize dilediğiniz ürünleri almak için tüm ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

 

Adım Adım Bere Örgüsü Nasıl Yapılır?

 

Bere örebilmek için yapılması gereken ilk şey; berenin örüleceği başın ölçüsünün doğru alınmasıdır. Genellikle gençler ve yetişkinler için 80 ilmek işe başlamak yeterli olurken, bu sayı çocuklar için 60 kadar düşebilir.

 

Doğru ve başı sıkmayan bir bere örneği için; bere en geniş alandan örülmeye başlanılmalıdır. Aşağı yukarı bir karış kadar örülen bere için, kendinize en uyan örgü stilini tercih edebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan birisi; örülen her bir ilmeğin, kenarlarının kıvrılmamasına dikkat edilmesidir. Böyle bir durumla karşılaşılırsa yapılması gereken ise; ilk ilmeğin diğer şişe boş geçirilip örmeden ikinci ilmekten başlanmasıdır.

 

Kesmek için berenin istenilen uzunluğa gelmiş olmasından emin olunmalı. Bu noktada, ilmekler eksiltilerek örgü azaltılır. Bu sayede berenin tepe noktası bitirilerek berenin tamamlanması sağlanır. Bere örme işlemi son aşaması olan birleştirme aşamasında; berenin iki ayrı örülen parçası üst üste getirilerek birbiri üzerine dikilir.

 

Eğer siz de kendi berenizi örmek istiyor ancak yeterli vakit bulamıyorsanız sahilspor ürün gamı içerisinde yer alan bere modellerini inceleyebilir, beğendiğiniz ürünü hemen sipariş verebilirsiniz.

Etiketler: .
Mart 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR