Ayakkabı Tabanı Önemlidir

.siyah arka fonda yere düşen adidas spor ayakkabı, sahil spor ile.

Vücudunuzun gün içinde hareketi esnasında muhtemelen en çok yük binen organ ayaklarınızdır. Ayaklarınızın bu yükü taşırken herhangi bir zarar görmemesi için seçtiğiniz ayakkabıların ayaklarınızı ve bileklerinizi düzgün bir şekilde koruması gerekir. Bu sebeple ayakkabı seçimi yaparken uzmanlarında değindiği gibi dış görünüşten çok ayakkabının malzemesi ve tabanı öncelikli dikkat edilmesi gereken unsurdur.

 

www.sahilspor.com olarak ayak sağlığının önemini gözönüne alarak hava alan, rahat, kaymaz taban gibi özellikleri ile ön plana çıkan ayakkabı tabanı modellerini sizler için inceledik.

 

Memory Foam (Hafızalı Köpük) Ayakkabı Tabanı

 

Memory Foam (Hafızalı Köpük) ayakkabı tabanı, hafızalı köpüğü esas alarak poliüretanın yanında viskozitesini ve köpüğün yoğunluğunu arttıran ilave birkaç kimyasaldan oluşur. Memory Foam genellikle "viskoelastik" olarak veya esnekliği düşük poliüretan köpük olarak isimlendirilir. Bu ayakkabı tabanı ayak şeklinize göre şekillenip ayağınızda oluşan aşırı baskıyı ayağınızın tümüne dağıtarak olası zedelenmelere karşı ayağınızı korur. Ayrıca, daha sonra ayağınızdan çıkarttığınız zaman tekrar eski haline gelebilir. Bu ayak tabanının temizliği de oldukça kolaydır.

 

Neolitik Ayakkabı Tabanı

 

Sert plastik ve kauçuk maddesi kullanılarak kösele özelliği verilen ayakkabı tabanları için kullanılan isimdir. Neolitik taban modelinin en önemli özelliği sıcaklık farklarından hiç etkilenmemesidir. Bu yüzden her ne kadar şık olsa da, yaz aylarında ayaklarınızı terletme özelliğine sahiptir. Ayrıca bu ayakkabı tabanı kauçuk maddesinden dolayı esnek, dirençli ve su geçirmeyen bir yapıya sahiptir. Genellikle erkekler özel günlerde bu tarz ayakkabı tabanı kullanılan ayakkabıları tercih ederler. Fakat uzun süre kullanıldığında ağırlığından dolayı, ayakta ağrıya sebep olabilir.

 

Termo Kauçuk Ayakkabı Tabanı

 

Termo kauçuk ayakkabı tabanı genellikle çok yüksek sıcaklıklarda çalışan kişilerin tercih ettiği bir ayakkabı tabanı modelidir. Çünkü kullanılan kauçuk maddesi çok yüksek sıcaklıklara karşı oldukça dirençlidir. Olası yüksek sıcaklıklarla teması sonrasında sadece yüzeyinde bozulmalar oluşur ancak ayakkabının iç kısmında herhangi bir bozulma ile karşılaşılmamaktadır.

 

Sizde hemen ayakkabı seçiminde önemli faktörlerden biri olan ayakkabı tabanı özelleiklerine göre kadın ayakkabı modelleri ve erkek ayakkabı modelleri bunun yanında çocuk ayakkabı modelleri için www.sahilspor.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Ökçe Ayakkabı Tabanı

 

Genellikle düz bir ayakkabı tabanı modelinin üst kısmına gelecek şekilde bazen ise topuğa denk gelecek şekilde taban üzerine yerleştirilir ve bir vida veya çivi yardımı ile takılır. Ökçe yüksekliği pont ile ifade edilir ve pont yaklaşık 7-8 mm’ye karşılık gelir. Çoğunlukla kadınların giydiği topuklu ayakkabılar ve erkeklerin tercih ettiği yüksek tabanlı ayakkabılar, ökçe ayakkabı tabanı modellerine örnek verilebilir.

 

Termo Poli Üretan Ayakkabı Tabanı

 

Termo poli üretan ayakkabı tabanı çoğunlukla kışın tercih edilir. Çünkü içerisinde bulunan poli üretan ve termo kauçuk maddeleri özel işlemler ile birleştirildikleri için hem kaymaz taban özelliğine hem de hafif olma özelliğine sahiptir.Termo poli üretan ayakkabı tabanları darbelere karşı oldukça dayanıklıdır. Bu taban iş ayakkabısı olarak kullanılabilir ve bu alanda kullanıldığında vücutta bulunan anti-statik elektriği boşaltabilmektedir. Özel taban direnci sayesinde yaklaşık olarak 260 volta kadar olan elektrik çarpmalarında giyen kişiye hayati koruma sağlar. Bu koruma özelliklerinden dolayı oldukça fazla alanda tercih edilmektedir fakat nemli alanlarda kullanım gerçekleştirilse bu özelliklerde azalma meydana geldiğinden tam koruma garantisi verilemez.

 

Latex Ayakkabı Tabanı

 

Latex ayakkabı tabanı birçok kişinin bildiği bir ayakkabı tabanı modelidir. Genellikle günlük yaşamımızda kullandığımız latex elastik ve yüksek konforlu bir özelliğe sahip olduğu için yürüyüş ve spor aktivitelerinde rahatlıkla kullanılabilir. Bu ayakkabılara örnek Skechers ayakkabı modelleri verilebilir.

 

Termoplastik Ayakkabı Tabanı

 

Termoplastik ayakkabı tabanı işlenmesi oldukça zor ve de fiyat bakımından diğer ayakkabı tabanlarına göre yüksek olan ayakkabı tabanlarına en büyük örneği oluşturmaktadır. Ayakkabıcılıkta ‘termo taban’ olarak adlandırılan ve de çok fazla ayakkabı modelinde tercih edilen bu tabanların pek çok özelliği vardır. Bu özellikleri saymamız gerekirse; yüksek aşınmaya dayanıklı, slip resistence özelliği yüksek, esnek yapı, kolay şekil verilebilme ve geri dönüşüm imkânıdır. 

 

Eğer sizde kalite taban yapısına sahip, farklı kullanım alanlarına yönelik tabanlar ile tasarlanmış bir ayakkabıya gereksinim duyuyorsanız www.sahilspor.com üzerinden beğendiğiniz ayakkabıyı hemen sipariş verebilirsiniz.

Etiketler: .
Mart 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR